Over De Veiling

Ontstaan

In 1932 fungeerde de evenementenlocatie als ‘Bloemenveiling Het Westland’ in Poeldijk, waarna deze in 1974 is omgedoopt tot Sociaal Cultureel Centrum.

Het Westlandse verenigingsleven organiseerde hier vanaf dat moment hun activiteiten. In de grote zaal werden muziek- en theateroptredens gegeven.

In 2018 is De Veiling compleet gerenoveerd tot een moderne evenementenlocatie met een eigentijdse, frisse uitstraling. Sindsdien kan zij zich dankzij haar geschiedenis, haar gunstige ligging en modern ingerichte, multifunctionele zaal misschien wel de meest unieke evenementenlocatie van Westland noemen.

Met ingang van 2023 nam de Gemeente Westland het beheer van de evenementenlocatie over van Stichting Sociaal Cultureel Centrum De Leuningjes. De Gemeente heeft De Veiling nu in eigen beheer. De uitvoering van de evenementen wordt gedaan door Eigen Bediening. Eigen Bediening is een dienstverlener die al lange tijd bekend is in De Veiling.

Afmetingen

Feestzaal (excl. podium)              20 x 24 meter
Podium (voorzijde/catwalk)       19 x 2,3 meter
Podium (achterzijde)                    15 x 8 meter

Basisopstelling

De Veiling beschikt over een basisopstelling met (eigen) industrieel interieur en is bovendien voorzien van moderne horecafaciliteiten. Tevens is er een mobiele bar met koelingen en buffetten aanwezig. Bij congressen wordt deze ook wel eens in zijn geheel uit de zaal gehaald en in de ontvangstruimte geplaatst. Zo ontstaat er meer stoelruimte.

 

Congresopstelling

Er zijn zwarte (of met witte stoelhoes) congresstoelen aanwezig, inclusief koppelstukken.

De zaal wordt bovendien zowel helemaal leeg als met bestaand of aanvullend interieur opgeleverd. Het is daarnaast uiteraard mogelijk om het interieur aan te vullen met tapijt, decoratie, bloemwerk, extra interieur e.d.

 

Toiletten

De Veiling beschikt over 8 herentoiletten (6 urinoirs en 2 toiletten) en 5 damestoiletten. Tevens is er een invalidentoilet aanwezig.

Catering, Techniek & Entertainment

De Veiling maakt met plezier een compleet voorstel voor u inclusief cateringconcept, licht & geluid en entertainment.

Ons personeel staat dan ook altijd voor u klaar om met u mee te denken zodat het een onvergetelijk event wordt. Specifieke wensen op het gebied van catering, techniek en entertainment zijn daarnaast altijd mogelijk en kunt u samen met onze eventmanagers bespreken.